Biefstuk Tagliata met aardappeltjes

30-35 min
Rund

Over het gerecht

met rucola en geroosterde courgette en tomaatjes

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappels en verwijder eventuele oneffenheden. Meng de aardappelpartjes met een scheutje olijfolie in een ovenschaal en leg de takjes rozemarijn ertussen. Bak de aardappelpartjes 25-30 min in de oven tot ze goudbruin zijn.


2 Snijd de courgette in dunne plakjes en doe samen met de cherrytomaten in een andere ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie en rooster 10-15 min in de oven. 



3 Haal de biefstuk uit de verpakking en bestrooi met peper en zout. Bak de biefstukken in een scheutje olijfolie in een hete pan 2 min per kant op heet vuur. Haal uit de pan en wikkel in aluminium. Laat 5 min rusten en snijd dan op de draad in dunne plakjes.


4 Haal de cherrytomaten en de courgette uit de oven en meng met de rucola en de balsamico azijn in een kom. 


5 Verdeel de rucolasalade over de borden en leg de biefstuk erop. Rasp de Italiaanse kaas grof over de biefstuk heen en serveer met de aardappelpartjes. 


Wat we sturen

S M L Eenheid Ingrediënt
200 300 400 gr biefstuk
500 750 1000 gr aardappels
1 1,5 2 st blokje Italiaanse kaas 
50 75 100 gr rucola
125 200 250 gr cherrytomaten
1 1 1 bosje rozemarijn
1 1,5 2 st courgette

Wat je zelf in huis moet hebben

Hoeveel
Eenheid Ingrediënt
1 1,5 2 balsamicoazijn (el)