Spaanse paella met chorizo en kip

30-35 min
Kip
Varken

Over het gerecht

met sperziebonen

Bereiding

1 Kook water in de waterkoker en schenk in een kom of kan. Laat het bouillonblokje erin oplossen. 


2 Snijd de ui fijn en de rode paprika en de kipdijfilet in blokjes. Bak de ui in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of paellapan 3-4 min op laag vuur. Draai het vuur hoger en voeg de paprika, de kipdijfilet en de chorizo toe aan de pan. Bak 3-4 min op hoog vuur. 



3 Voeg nu de risottorijst, de knoflook(uitgeperst), de paellakruiden en de tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 min mee. 


4 Draai vervolgens het vuur weer omlaag en blus de risottorijst af met een scheut bouillon. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de pan totdat de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 18-22 min. 


5 Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de sperziebonen. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook ze 8-10 min totdat ze gaar zijn.


6 Roer de risotto door en breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in partjes en hak de peterselie grof. Bestrooi de paella met de peterselie en serveer met de sperziebonen en een partje citroen. 


Wat we sturen

S M L Eenheid Ingrediënt
150 225 300 gr risottorijst
1 1,5 2 st ui
1 1,5 2 st teentje knoflook
1 1 1 bosje peterselie
0,5 0,75 1 st citroen
2 3 4 el tomatenpuree
4 6 8 gr paellakruiden
0,5 0,75 1 st bouillonblokje
200 300 400 gr sperziebonen
0,5 0,75 1 st rode paprika
100 150 200 gr chorizo
150 225 300 gr kipdijfilet