met boerenkool
1 | Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels en de pastinaak en snijd in grove stukken. Meng in een ovenschaal met een scheut olijfolie, knoflook(uitgeperst), peper en zout. Bak de groenten 30-35 min in de oven totdat de groenten zacht zijn. | |||||||
2 | Breng een pan water aan de kook. Kook de boerenkool 8-10 min. Giet af in een zeef of vergiet en doe terug in de pan. Laat even uitdampen. | |||||||
3 | Bak de varkens chipolata worstjes in een beetje olie in een koekenpan 8-10 min op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn. | |||||||
4 | Haal de zoete aardappel en pastinaak uit de oven en doe met de tijmblaadjes in de pan bij de boerenkool. Meng met een stamper tot een grove stamppot en breng op smaak met peper en zout. | |||||||
5 | Serveer de zoete aardappel-pastinaakstamppot met de varkens chipolata worstjes. | |||||||
2 pers. | 3 4 pers. | 4 5 pers. | Eenheid | Ingrediƫnt |
2 | 3 | 4 | gr | Zoete aardappels |
200 | 300 | 400 | gr | pastinaak |
200 | 300 | 400 | gr | boerenkool |
1 | 1 | 1 | bosje | tijm |
200 | 300 | 400 | gr | varkensvenkelworstjes |
1 | 1,5 | 2 | st | teentje knoflook |