in een zoet-pittige sojasaus
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in kwarten en meng in een kom met de helft van de sojasaus en de gember (geschild en geraspt). Leg in een ovenschaal en rooster de champignons 10-15 min in de oven. | ||||
2 | Breng een pan water aan de kook. Bereid de sobanoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water om plakken te voorkomen. | ||||
3 | Snijd de rode peper fijn, de lente ui in ringen en de bimi in de lengte doormidden. Bak de bimi in een beetje olie in een ruime wok 3-4 min op hoog vuur. Voeg een half glas water toe aan de pan en laat 4 min stomen tot het water is verdampt. | ||||
4 | Haal de champignons uit de oven en voeg met de rode peper en de knoflook (uitgeperst) toe aan de wok. | ||||
5 | Meng de resterende sojasaus, ketjap, honing en sriracha tot een saus en voeg deze toe aan de groenten in de pan. Laat 2-3 min sudderen.
|
||||
6 | Roer de noedels door de pan met groenten heen en bestrooi met het sesamzaad en lente ui. Serveer de sobanoedels met een partje limoen naar smaak. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
champignons | 250 | 375 | 500 | gr |
gember | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
sobanoedels | 150 | 225 | 300 | gr |
rode peper | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
lente ui | 1 | 1.5 | 2 | st |
bimi | 200 | 300 | 400 | gr |
knoflook | 1 | 1.5 | 2 | teen |
sesamzaad | 10 | 15 | 20 | gr |
limoen | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
sojasaus (el) | 2 | 3 | 4 |
olijfolie, peper & zout |
|
|
|
ketjap (el) | 2 | 3 | 4 |
honing (el) | 1 | 1,5 | 2 |
sriracha (el) | 0,5 | 1 | 1,5 |
Oven, Kookpan, Wokpan |
Energie (kcal) 490, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 75, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 10, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 5, Zout (g) 6
Gluten, Sesam, Soja |