Sobanoedels met bimi en champignons

in een zoet-pittige sojasaus

25-30 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in kwarten en meng in een kom met de helft van de sojasaus en de gember (geschild en geraspt). Leg in een ovenschaal en rooster de champignons 10-15 min in de oven.
2 Breng een pan water aan de kook. Bereid de sobanoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.
3 Snijd de rode peper fijn, de lente ui in ringen en de bimi in de lengte doormidden. Bak de bimi in een beetje olie in een ruime wok 3-4 min op hoog vuur. Voeg een half glas water toe aan de pan en laat 4 min stomen tot het water is verdampt.
4 Haal de champignons uit de oven en voeg met de rode peper en de knoflook (uitgeperst) toe aan de wok.
5 Meng de resterende sojasaus, ketjap, honing en sriracha tot een saus en voeg deze toe aan de groenten in de pan. Laat 2-3 min sudderen.
6 Roer de noedels door de pan met groenten heen en bestrooi met het sesamzaad en lente ui. Serveer de sobanoedels met een partje limoen naar smaak.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
champignons 250 375 500 gr
gember 0.5 0.75 1 st
sobanoedels 150 225 300 gr
rode peper 0.5 0.75 1 st
lente ui 1 1.5 2 st
bimi 200 300 400 gr
knoflook 1 1.5 2 teen
sesamzaad 10 15 20 gr
limoen 0.5 0.75 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
sojasaus (el) 2 3 4
olijfolie, peper & zout


ketjap (el) 2 3 4
honing (el) 1 1,5 2
sriracha (el) 0,5 1 1,5

Kookgerei

Oven, Kookpan, Wokpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 490, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 75, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 10, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 5, Zout (g) 6

Allergenen

Gluten, Sesam, Soja