X Paprikastoof met runderworstjes

met couscous

30-35 min
Rund

Bereiding

1 Snijd de ui fijn en de paprika’s in repen. Bak samen in een beetje olie in een ruime koekenpan 3-4 min op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
2 Draai het vuur lager en voeg de gepelde tomaten en de gerookte paprika- en chilipoeder toe. Laat 20-25 min sudderen met een deksel op de pan.
3 Bak de runderchipolata’s in een beetje olie in een andere koekenpan 1-2 min op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de worstjes de laatste 10 min bij de paprikastoof om te garen.
4 Kook water in de waterkoker en bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Snijd de peterselie fijn.
5 Lepel voor het serveren een beetje yoghurt in de paprikastoof, bestrooi met peterselie en serveer met de couscous.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
ui 1 1.5 2 st
rode paprika 2 3 4 st
gepelde tomaten 200 300 400 gr
gerookte paprikapoeder & chilipoeder 4 6 8 gr
runderchipolata 200 300 400 gr
couscous 150 225 300 gr
peterselie 1 1 1 bosje
yoghurt 2 3 4 el

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
olijfolie


peper & zout


water (ml) 200 300 400

Kookgerei

Koekenpan(nen)

Voedingswaarde

Energie (kcal) 674, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 74, Koolhydraten waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 25, Vetten waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 9, Zout (g) 2

Allergenen

Gluten, Melk