met couscous
1 | Snijd de ui fijn en de paprika’s in repen. Bak samen in een beetje olie in een ruime koekenpan 3-4 min op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. | ||||
2 | Draai het vuur lager en voeg de gepelde tomaten en de gerookte paprika- en chilipoeder toe. Laat 20-25 min sudderen met een deksel op de pan. | ||||
3 | Bak de runderchipolata’s in een beetje olie in een andere koekenpan 1-2 min op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de worstjes de laatste 10 min bij de paprikastoof om te garen. | ||||
4 | Kook water in de waterkoker en bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Snijd de peterselie fijn. | ||||
5 | Lepel voor het serveren een beetje yoghurt in de paprikastoof, bestrooi met peterselie en serveer met de couscous. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
ui | 1 | 1.5 | 2 | st |
rode paprika | 2 | 3 | 4 | st |
gepelde tomaten | 200 | 300 | 400 | gr |
gerookte paprikapoeder & chilipoeder | 4 | 6 | 8 | gr |
runderchipolata | 200 | 300 | 400 | gr |
couscous | 150 | 225 | 300 | gr |
peterselie | 1 | 1 | 1 | bosje |
yoghurt | 2 | 3 | 4 | el |
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
olijfolie |
|
|
|
peper & zout |
|
|
|
water (ml) | 200 | 300 | 400 |
Koekenpan(nen) |
Energie (kcal) 674, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 74, Koolhydraten waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 25, Vetten waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 9, Zout (g) 2
Gluten, Melk |