Paprikastoof met runderworstjes

50-55 min
Rund

Over het gerecht

Lichtzoete paprikastoof met runderchipolata worstjes en couscous.

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn en de paprika's in repen.  Bak samen in een beetje olie in een ruime koekenpan 3-4 min op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Draai het vuur lager en voeg de tomaten uit blik en de gerookte paprikapoeder toe. Laat 35-40 min sudderen met een deksel op de pan.
  3. Bak de runderworstjes in een beetje olie in een andere koekenpan 1-2 min op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de worstjes de laatste 20 min bij de paprikastoof om te garen.
  4. Kook water in de waterkoker en bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Snijd de peterselie fijn.
  5. Lepel voor het serveren wat yoghurt in de paprikastoof, bestrooi met peterselie en serveer met de couscous.

Wat we sturen

  • Paprika
  • Tomaten uit blik
  • Runder chipolata's
  • Yoghurt
  • Peterselie
  • Couscous
  • Ui
  • Gerookte paprikapoeder

Wat je zelf in huis moet hebben

  • Olijfolie
  • Peper en Zout