Merquezworstjes in Oosterse kikkererwtenstoof

Lekkere kikkererwten stoof met Oosterse specerijen met couscous

25-30 min
Rund

Bereiding

  1. Kook water in de waterkoker. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de ui fijn en de courgette en de aubergine in blokjes. Bak de ui, courgette en de aubergine in een beetje olie in een ruime koekenpan op hoog vuur 4-5 min. Voeg de specerijen toe en bak nog 1 min.
  3. Voeg de knoflook(uitgeperst), de tomaten, het water, de kikkererwten en de worstjes toe aan de pan. En laat 10 min zachtjes koken.
  4. Snijd de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie door de couscous. Lepel wat yoghurt in de kikkererwtenstoof en bestrooi met de resterende peterselie. Serveer de Oosterse stoof met de couscous.

Wat we sturen

  • Kikkererwten
  • Rund Merquezworstjes
  • Tomaten in blik
  • specerijen
  • Yoghurt
  • Aubergine
  • Courgette
  • Ui
  • Couscous
  • Peterselie
  • Teentje knoflook

Wat je zelf in huis moet hebben

  • Olijfolie
  • Peper & Zout