Gezondere kipsalon

met zoete aardappel

35-40 min

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd in dunne frieten. Leg de zoete aardappel friet in een ingevette ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier en bak 25-30 min in de oven.
  2. Bak de kipdijfiletreepjes in een beetje olie in een koekenpan 6-8 min totdat ze gaar zijn. Leg de kippendijfilet op de zoete aardappelfriet en bestrooi met de geraspte kaas. Bak nog 3-5 min in de oven.
  3. Knoflooksaus: Meng de yoghurt met de knoflook(uitgeperst) door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Snijd de komkommer en de tomaten in partjes en de rode ui in dunne halve ringen. Leg de salade op de andere ingrediƫnten in de ovenschaal en serveer met de knoflooksaus.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid
rode ui 1 1,5 2 st
komkommer 0,5 0,75 1 st
yoghurt 0,5 0,75 1 st
teentje knoflook 1 1,5 2 st
zoete aardappel 1 2 3 st
geraspte kaas 50 75 100 gr
ijsbergsla kleine krop 0,5 0,75 1 st
kipdijfiletreepjes kebab 200 300 400 gr
tomaten 2 3 4 st

Wat je zelf in huis moet hebben

  • Olijfolie
  • Peper en Zout