met orzo en gegrilde groenten
1 | Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. | ||||
2 | Doe de wijtingfilet in een ingevette ovenschaal en marineer met de mosterd-dille dressing. Doe de wijtingfilet 15-20 min in de voorverwarmde oven. | ||||
3 | Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en was de venkel en snijd het loof eraf (bewaar wat loof voor garnering). Snijd de onderkant van de venkel er af, snijd doormidden en vervolgens in reepjes van ongeveer 0,5 cm breed.
|
||||
4 | Verhit een diepe hapjespan met een ruime scheut olijfolie en fruit de ui 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de courgette en venkel toe aan de pan en laat 3-4 min meebakken op middelhoog vuur. Voeg de orzo en het kokende water toe aan de diepe hapjespan. Laat de orzo 9-10 min gaarkoken. | ||||
5 | Ris de blaadjes tijm van het takje en rasp de schil van de citroen. Voeg de tijm en citroenrasp en sap toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. | ||||
6 | Serveer de orzo met de dille-mosterd wijtijngfilet. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Wijtingfilet | 220 | 330 | 440 | 550 | gr |
Courgette | 1 | 1,5 | 2 | 3 | st |
Orzo | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Tijm | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Citroen | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | st |
Venkel | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Ui (middel) | 0,5 | 0,75 | 1 | 1 | st |
Mosterd-dille dressing | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Water (ml) | 400 | 600 | 800 | 1000v |
Diepe hapjespan, Oven, Fijn rasp
Dit gerecht bevat: Gluten, Mosterd, Vis*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.