en zelfgemaakte knoflooksaus
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. | ||||
2 | Snijd de paprika in dunne reepjes en courgette in halve maantjes. | ||||
3 | Verhit een ruime scheut olijfolie in een koekenpan en bak de rundergehakt rul op middelhoog vuur in 3-4 min. Voeg de courgette en paprika toe aan de pan en bak 2-3 min mee. Draai het vuur omhoog en voeg de currypaste toe aan de koekenpan. Laat 2-3 min intrekken. | ||||
4 | Knoflooksaus: Pers de knoflook uit. Voeg de yoghurt en knoflook toe aan een kom en breng op smaak met peper en zout. Roer kort door. | ||||
5 | Doe de pitabroodjes in de oven voor 1-2 min. | ||||
6 | Snijd de pita open en beleg met de curry groenten en gehakt mix. Top af met de knoflooksaus. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Pitabrood | 4 | 6 | 8 | 10 | st |
Rundergehakt | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Rode curry paste | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | st |
Courgette | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Rode paprika | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Yoghurt | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Koekenpan, Oven
Energie (KJ) 3180, Energie (kcal) 757, Eiwit (g) 35, Koolhydraten (g) 81, Waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 34, Waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 7, Zout (g) 3,2
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk, Schaaldieren, Vis *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.