Miso ramen noedels

met een gekookt ei

15-20 min
Vega

Bereiding

1 Schil en rasp de gember fijn. Snijd de bosui in ringen. Dop de sperziebonen en snijd door de helft. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Breng een pan met water aan de kook voor de sperziebonen en eieren en kook in 7-8 min gaar. Spoel meteen af met koud water.
2 Verhit een ruime scheut olijfolie in de soeppan. Bak de champignons 3-4 min op middelhoog vuur. Haal de gebakken champignons uit de pan en zet even opzij. Voeg opnieuw een scheut olijfolie toe aan de pan en bak de gember en 2/3 van de bosui 2-3 min op middelhoog vuur.
3 Voeg de aangegeven hoeveelheid water samen met het bouillonblokje toe aan de pan. Laat op middellaag vuur koken. Roer de miso pasta los met de sojasaus en voeg toe aan de bouillon. Haal de noedels uit de verpakking en voeg toe aan de bouillon. Kook de noedels volgens instructie op de verpakking. 
4 Verdeel de bouillon met ramen over de kommen. Voeg hierna de champignons, sperziebonen en ei toe aan de kom. Garneer het gerecht met de taugé, sesamzaadjes en overige bosui. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Ramennoedels 150 225 300 375 gr
Eieren 2 3 4 5 st
Sesamzaadjes wit 10 15 20 25 gr
Kastanjechampignons 250 375 500 625 gr
Miso 10 15 20 25 gr
Groentebouillon 0,75 1 1,5 2 blokje
Gember 0,4 0,6 0,8 1 st
Taugé 50 75 100 125 gr
Bosui 0,4 0,6 0,8 1 st
Sperziebonen 100 150 200 250 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Water (ml) 500 750 1000 1250
Sojasaus* (el) 2 3 4 5


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Soeppan, Fijne rasp, Kookpan (2x)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1955, Energie (kcal) 468, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 62, Waarvan suikers (g) 4, Vetten totaal (g) 14, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 6, Zout (g) 6,3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesam, Ei. * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.