Risotto bolognese

met Italiaanse kaas

30-35 min
Rund

Bereiding

1 Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Voeg het water toe aan een hitte bestendige kom en los het runderbouillonblokje hierin op.
2 Schil de winterpeen en snijd samen met de bleekselderij heel fijn. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
3 Verhit een ruime scheut olijfolie in een diepe hapjespan. Fruit de ui, winterpeen en bleekselderij 1-2 min op middelhoog vuur. Draai het vuur vervolgens omhoog en voeg de risottorijst toe aan de pan. Bak de rijst 1 min mee en blus dan af met een scheutje bouillon.
4 Voeg nu de tomatenblokjes en rundergehakt toe aan de pan en laat op zacht vuur sudderen. Voeg, als het meeste vocht is opgenomen door de risottorijst, beetje bij beetje de rest van de bouillon toe aan de risottorijst totdat de risotto gaar is. Voeg pas een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige is opgenomen. Dit duurt ongeveer 15-20 min.
5 Voeg de laatste 6-7 min de champignons toe en roer door. Als laatste rasp je de Italiaanse kaas en voeg je de helft toe aan de risotto. Zet het vuur uit en de deksel op de pan. Laat 2-3 min staan.
6 Serveer de risotto met de overige Italiaanse kaas. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Risottorijst 170 250 340 430 gr
Rundergehakt 200 300 400 500 gr
Tomatenblokjes 150 225 300 375 gr
Groentebouillon 0,5 0,75 1 1,25 blokje
Bleekselderij 0,4 0,6 0,8 1 st
Ui (middel) 0,5 0,75 1 2 st
Italiaanse kaas 50 75 100 125 gr
Winterpeen 0,75 1 1,5 2 st
Champignons 200 300 400 500 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Water (ml) 500 750 1000 1250

Kookgerei

Diepe hapjes-/ koekenpan met deksel, Fijne rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3381, Energie (kcal) 806, Eiwit (g) 36, Koolhydraten (g) 85, Waarvan suikers (g) 4, Vetten totaal (g) 34, Waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 7, Zout (g) 2,2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk, Selderij * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.