Romige kip rigatoni

met spinazie en courgette

25-30 min
Kip

Bereiding


1 Snijd de courgette en tomaten in blokjes en ris de bladeren spinazie van de tak. Spoel de spinazie goed om en snijd vervolgens in grove stukken.Snijd de kipfilet in blokjes.
2 Verhit een ruime scheut olijfolie in een diepe koekenpan. Bak de kipfilet 3-4 min aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Zet apart.
3 Verhit opnieuw een klein beetje olijfolie toe aan dezelde pan en voeg de gesneden courgette en tomaten toe aan de pan en bak 2-3 min aan op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en kookroom toe aan de pan en laat kort indikken.
4 Voeg de rigatoni, kipfilet en water toe aan de diepe koekenpan. Breng het vuur naar middellaag en laat het geheel koken voor 10-12 min. Voeg indien nodig wat extea water toe.
5 Voeg de laatste 2 min de spinazie in delen toe aan de pan. Breng verder op smaak met peper en zout.
6 Serveer de romige rigatoni direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Mezzi rigatoni 170 250 340 430 gr
Courgette 0,75 1 1,5 2 st
Kookroom 100 150 200 250 ml
Kipdijfilet 200 300 400 500 gr
Tomaten 2 3 4 5 srt
Italiaanse kruiden 4 6 8 10 gr
Wilde spinazie 50 75 100 125 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Diepe hapjes-/ koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2462, Energie (kcal) 586, Eiwit (g) 34, Koolhydraten (g) 64, Waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 21, Waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 5, Zout (g) 1,1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Melk * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.