met spinazie en courgette
1 | Snijd de courgette en tomaten in blokjes en ris de bladeren spinazie van de tak. Spoel de spinazie goed om en snijd vervolgens in grove stukken.Snijd de kipfilet in blokjes. | ||||
2 | Verhit een ruime scheut olijfolie in een diepe koekenpan. Bak de kipfilet 3-4 min aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Zet apart. | ||||
3 | Verhit opnieuw een klein beetje olijfolie toe aan dezelde pan en voeg de gesneden courgette en tomaten toe aan de pan en bak 2-3 min aan op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en kookroom toe aan de pan en laat kort indikken. | ||||
4 | Voeg de rigatoni, kipfilet en water toe aan de diepe koekenpan. Breng het vuur naar middellaag en laat het geheel koken voor 10-12 min. Voeg indien nodig wat extea water toe. | ||||
5 | Voeg de laatste 2 min de spinazie in delen toe aan de pan. Breng verder op smaak met peper en zout. | ||||
6 | Serveer de romige rigatoni direct. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Mezzi rigatoni | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Courgette | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Kookroom | 100 | 150 | 200 | 250 | ml |
Kipdijfilet | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | 5 | srt |
Italiaanse kruiden | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Wilde spinazie | 50 | 75 | 100 | 125 | gr |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Diepe hapjes-/ koekenpan
Energie (KJ) 2462, Energie (kcal) 586, Eiwit (g) 34, Koolhydraten (g) 64, Waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 21, Waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 5, Zout (g) 1,1
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.