met een bieslook-dille roomsaus
1 | Breng een ruime pan water aan de kook. Schil en snijd de aardappelen en pastinaak in blokjes van circa 1 bij 1 cm. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de aardappel- en pastinaakblokjes 8-9 min of totdat deze gaar zijn wanneer je erin prikt met een vork.
|
||||
2 | Breng een andere kookpan aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe aan de pan wanneer de aardappelen nog 5 min moet koken. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten. | ||||
3 | Voeg de kookroom toe aan een steelpan en laat voor enkele minuten inkoken op middelhoog vuur. Snijd de bieslook en dille erg fijn.
|
||||
4 | Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan bak de visburger 5-6 min op middelhoog vuur.
|
||||
5 | Doe de aardappelen en pastinaak terug in de kookpan. Voeg ook de gekookte broccoliroosjes toe. Stamp met een stamper tot een stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
|
||||
6 | Zet het vuur onder het pannetje met de kookroom uit en voeg hier de fijngesneden bieslook, dille, peper en zout toe naar smaak.
|
||||
7 | Serveer de broccoli-pastinaak stamppot met de visburger en garneer met de bieslook-dille roomsaus. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Visburger | 250 | 375 | 500 | 624 | gr |
Broccoli | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Dille & bieslook | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Pastinaak | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Kookroom | 100 | 150 | 200 | 250 | ml |
Aardappelen | 400 | 600 | 800 | 1000 | gr |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan (2x), Koekenpan, Steelpan
Energie (KJ) 2524, Energie (kcal) 521, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 68, Waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 17, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 18, Zout (g) 1,5
Dit gerecht bevat: Melk, Gluten*
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.