Visburger met broccoli-pastinaak stamppot

met een bieslook-dille roomsaus

20-25 min
Vis

Bereiding

1 Breng een ruime pan water aan de kook. Schil en snijd de aardappelen en pastinaak in blokjes van circa 1 bij 1 cm. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de aardappel- en pastinaakblokjes 8-9 min of totdat deze gaar zijn wanneer je erin prikt met een vork.
2 Breng een andere kookpan aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe aan de pan wanneer de aardappelen nog 5 min moet koken. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
3 Voeg de kookroom toe aan een steelpan en laat voor enkele minuten inkoken op middelhoog vuur. Snijd de bieslook en dille erg fijn.
4 Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan bak de visburger 5-6 min op middelhoog vuur.
5 Doe de aardappelen en pastinaak terug in de kookpan. Voeg ook de gekookte broccoliroosjes toe. Stamp met een stamper tot een stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
6 Zet het vuur onder het pannetje met de kookroom uit en voeg hier de fijngesneden bieslook, dille, peper en zout toe naar smaak.
7 Serveer de broccoli-pastinaak stamppot met de visburger en garneer met de bieslook-dille roomsaus. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Visburger 250 375 500 624 gr
Broccoli 0,75 1 1,5 2 st
Dille & bieslook 0,4 0,6 0,8 1 bosje
Pastinaak 1 1,5 2 2,5 st
Kookroom 100 150 200 250 ml
Aardappelen 400 600 800 1000 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan (2x), Koekenpan, Steelpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2524, Energie (kcal) 521, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 68, Waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 17, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 18, Zout (g) 1,5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk, Gluten* 

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.