in uienjus
1 | Haal de boter uit de koelkast en breng op kamertemperatuur. Breng twee pannen met water aan de kook. Schil en snijd de aardappelen en pastinaak grof en kook voor 15-20 min in het kokende water. Vang tijdens het afgieten een kopje van het kookvocht op. | ||||
2 | Snijd de uiteindes van de snijbonen en snijd vervolgens in grove repen van 2 á 3 cm. Kook de snijbonen in 6-8 min gaar. | ||||
3 | Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg hier de specerijen aan toe en breng op smaak met peper en zout. Kneed met je handen alles door elkaar en maak nu balletjes van 2 x 2 cm. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes 4-6 min rondom goudbruin op middelhoog vuur. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet even opzij. | ||||
4 | Uienjus: Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Gebruik dezelfde koekenpan met het vet van de gehaktballetjes. Verhit hierin de boter op laag vuur. Voeg de ui toe en bak 8-10 min mee. Roer af en toe. Voeg hierna de bloem, peper en zout toe. | ||||
5 | Stamp de aardappelen en pastinaak tot een puree met een stamper en voeg wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Voeg de mosterd, peper en zout toe. Roer hierna de snijbonen door de stamppot. | ||||
6 | Serveer de stamppot met de gehaktballetjes en garneer met de uienjus. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Snijbonen | 300 | 450 | 600 | 750 | gr |
Aardappelen | 500 | 750 | 1000 | 1250 | gr |
Pastinaak | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Half-om-half gehakt | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Ui (middel) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Gehaktkruiden | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Boter (el) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
Bloem (el) | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 |
Mosterd* (tl) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
Peper en zout |
|
|
|
|
Olijfolie |
|
|
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan (2x), Koekenpan |
Energie (KJ) 3148, Energie (kcal) 753, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 72, Waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 34, Waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 17, Zout (g) 0,6
Dit gerecht bevat: Mosterd, Melk*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten. |