met gebakken champignons
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette grof en pel de knoflook. Verspreid de knoflook en de courgette op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze voor 5-10 min in de voorverwarmde oven. | ||||
2 | Breng een pan water aan de kook voor de gnocchi. Voeg de gnocchi toe aan de pan zodra het water kookt en kook voor 2-3 min, of totdat de gnocchi komt bovendrijven. Giet de gnocchi af in een vergiet en zet even opzij. | ||||
3 | Snijd de champignons in dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de champignons voor 4-6 min. | ||||
4 | Doe de mascarpone, knoflook en courgette in een hoge kom. Pureer met een staafmixer (of blender) tot een gladde saus. Gebruik eventueel een scheutje van het kookvocht om de saus smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout. | ||||
5 | Meng de gnocchi met de saus. Serveer de gnocchi met de champignons. Rasp de Italiaanse kaas over het gerecht heen. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Gnocchi | 500 | 750 | 1000 | 1250 | gr |
Courgette | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Mascarpone | 50 | 75 | 100 | 125 | gr |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Rode ui (middel) | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Italiaanse kaas | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Champignons | 150 | 225 | 300 | 375 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Diepe hapjes-/ koekenpan, Staafmixer/ Blender
Energie (KJ) 2896, Energie (kcal) 694, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 93, Waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 25, Waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 9, Zout (g) 4,3
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.