Mascarpone-courgette gnocchi

met gebakken champignons

15-20 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette grof en pel de knoflook. Verspreid de knoflook en de courgette op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze voor 5-10 min in de voorverwarmde oven.
2 Breng een pan water aan de kook voor de gnocchi. Voeg de gnocchi toe aan de pan zodra het water kookt en kook voor 2-3 min, of totdat de gnocchi komt bovendrijven. Giet de gnocchi af in een vergiet en zet even opzij.
3 Snijd de champignons in dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de champignons voor 4-6 min.
4 Doe de mascarpone, knoflook en courgette in een hoge kom. Pureer met een staafmixer (of blender) tot een gladde saus. Gebruik eventueel een scheutje van het kookvocht om de saus smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.
5 Meng de gnocchi met de saus. Serveer de gnocchi met de champignons. Rasp de Italiaanse kaas over het gerecht heen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Gnocchi 500 750 1000 1250 gr
Courgette 1 1,5 2 2,5 st
Mascarpone 50 75 100 125 gr
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teentje
Rode ui (middel) 0,5 0,75 1 1,25 st
Italiaanse kaas 1 1,5 2 2,5 st
Champignons 150 225 300 375 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Diepe hapjes-/ koekenpan, Staafmixer/ Blender

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2896, Energie (kcal) 694, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 93, Waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 25, Waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 9, Zout (g) 4,3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Melk *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.