met gegrilde aubergine en feta
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in frieten. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 0,5 cm dik en de gele paprika in reepjes. Verdeel de aardappelen, gele paprika en aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de frieten en groenten voor ongeveer 25-30 min in de oven. Controleer tussendoor of de aubergine en gele paprika al eerder gaar zijn en haal, indien nodig, eerder uit de oven.
|
||||
2 | Verhit een ruime scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de Vivera plantaardige burgers 3-4 min op middelhoog vuur. Draai na 2 min de burgers om. | ||||
3 | Halveer de hamburger broodjes, maak de broodjes licht vochtig en rooster deze de laatste 2-3 min mee in de oven.
|
||||
4 | Beleg de hamburger broodjes met de geroosterde groenten en de plantaardige burger en verkruimel de feta over de burger. Serveer samen met de frieten. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Hamburgerbol met witte sesam | 2 | 3 | 4 | 5 | st |
Aubergine | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Gele paprika | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Feta | 50 | 75 | 100 | 125 | gr |
Vivera plant burger | 150 | 225 | 300 | 375 | gr |
Aardappelen | 400 | 600 | 800 | 1000 | gr |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 2720, Energie (kcal) 651, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 98, Waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 23, Waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 12, Zout (g) 1,7
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.