Broccoli en champignonrisotto

met mozzarella

30-35 min
Vega

Bereiding


1 Kook de aangegeven hoeveelheid water in de waterkoker en schenk in een maatbeker. Laat het bouillonblokje hierin oplossen. Snijd de champignons in plakjes en de broccoli in kleine roosjes.
2 Verhit een ruime scheut olijfolie in een ruime koeken-/ hapjespan. Voeg de risottorijst en tijm in zijn geheel toe aan de pan en bak een minuutje mee tot deze glazig is. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de risottorijst totdat deze gaar is. Dit duurt ongeveer 18-20 min.
3 Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook de broccoli in 4-5 min beetgaar. Giet af en spoel na met koud water. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 4-5 min op hoog vuur.
4 Zodra de risotto bijna gaar is haal je de takjes tijm uit de pan. Rasp de Italiaanse kaas fijn en voeg samen met de helft van de uitgelekte mozzarella toe aan de pan. Laat de risotto 2-3 min op laag vuur met deksel op de pan doorkoken.
5 Roer de broccoli en champignons door de risotto heen. Schep de risotto op in diepe borden. Garneer met de overige mozzarella en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Tijm 15 15 15 15 bosje
Risottorijst 170 250 340 430 gr
Kastanjechampignon 250 375 500 625 gr
Italiaanse kaas 1 1,5 2 3 st
Koemelk mozzarella 1 1,5 2 3 st
Groentebouillon 0,75 1 1,5 2 blokje
Broccoli 0,5 0,75 1 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Water (ml) 500 750 1000 1250

Kookgerei

Diepe hapjes-/ koekenpan met deksel, Koekenpan, Kookpan, Fijne rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2952, Energie (kcal) 704, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 83, Waarvan suikers (g) 3, Vetten totaal (g) 27, Waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 6, Zout (g) 2,9

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.