met een frisse salade
1 | Breng een kookpan water aan de kook en verkruimel hier het bouillonblokje boven. Kook hierin vervolgens de kipfilet, in zijn geheel, in 12-15 min gaar. Haal daarna de kip uit de pan en gebruik 2 vorken om deze uit elkaar te trekken.
|
||||
2 | Snipper de rode ui, snijd de tomaten in blokjes en was en schil de winterpeen en snijd in dunne reepjes (julienne). | ||||
3 | Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en laat 3-4 min zacht worden op middelhoog vuur. | ||||
4 | Voeg de pulled chicken toe samen met de specerijen en bak 2-3 min mee op middelhoog vuur. | ||||
5 | Snijd ondertussen de little gem grof en voeg toe aan een kom samen met de winterpeen. Breng op smaak me extra vierge olijfolie, peper en zout. | ||||
6 | Verhit een scheut olijfolie in een andere koekenpan. Leg de wrap in de koekenpan en leg de pulled chicken vulling aan een kant van de wrap. Vouw de wrap dubbel en bak de wrap aan biede kanten 2-3 min tot het een goud randje heeft. Herhaal totdat alle wraps op zijn. | ||||
7 | Serveer de pulled chicken wrap met de salade. Eet smakelijk. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Kipfilet | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Wraps | 4 | 6 | 8 | 10 | st |
Rode ui (middel) | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | 5 | st |
Little gem | 1 | 1.5 | 2 | 2,5 | st |
Harissa kruiden | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Winterpeen | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Extra vierge olfijolie (el) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
Kookpan, Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 2812, Energie (kcal) 673, Eiwit (g) 37, Koolhydraten (g) 57, Waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 30, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 15, Zout (g) 1,8
Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.