met aubergine en gele paprika
1 | Breng een pan water aan de kook voor de penne. Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking.
|
||||
2 | Snijd de gele paprika en aubergine in stukken en de ui fijn. Bak de ui en de knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan 2-3 min op laag vuur. Draai het vuur daarna omhoog en voeg de paprika en tomaten toe aan de pan, bak 3-4 min mee.
|
||||
3 | Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met de paprika en de tomaten. Laat de tonijn uitlekken en roer door de saus heen. Breng op smaak met peper en zout en laat dan 3-4 min sudderen op laag vuur.
|
||||
4 | Snijd de rode peper fijn en roer door de tomatensaus heen. Giet de spaghetti af en roer ook door de tomatensaus heen. | ||||
5 | Serveer de pasta Arrabbiata direct en garneer met de peterselie. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Penne | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Gele paprika | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Aubergine | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Ui (middel) | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,5 | st |
Tonijn in olie | 1 | 1,5 | 2 | 0,5 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Rode peper | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | st |
Peterselie | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Tomatenblokjes | 300 | 400 | 600 | 800 | gr |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Hapjespan
Energie (KJ) 2863, Energie (kcal) 680, Eiwit (g) 37, Koolhydraten (g) 101, Waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 24, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 13, Zout (g) 1,1
Dit gerecht bevat: Gluten, Vis*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.