Pasta Arrabbiata met tonijn

met aubergine en gele paprika

15-20 min
Vis

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook voor de penne. Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking.
2 Snijd de gele paprika en aubergine in stukken en de ui fijn. Bak de ui en de knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan 2-3 min op laag vuur. Draai het vuur daarna omhoog en voeg de paprika en tomaten toe aan de pan, bak 3-4 min mee.
3 Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met de paprika en de tomaten. Laat de tonijn uitlekken en roer door de saus heen. Breng op smaak met peper en zout en laat dan 3-4 min sudderen op laag vuur.
4 Snijd de rode peper fijn en roer door de tomatensaus heen. Giet de spaghetti af en roer ook door de tomatensaus heen.
5 Serveer de pasta Arrabbiata direct en garneer met de peterselie.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Penne 170 250 340 430 gr
Gele paprika 1 1,5 2 2,5 st
Aubergine 0,75 1 1,5 2 st
Ui (middel) 0,5 0,75 1 1,5 st
Tonijn in olie  1 1,5 2 0,5 st
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teentje
Rode peper 0,4 0,6 0,8 1 st
Peterselie 0,4 0,6 0,8 1 bosje
Tomatenblokjes 300 400 600 800 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2863, Energie (kcal) 680, Eiwit (g) 37, Koolhydraten (g) 101, Waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 24, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 13, Zout (g) 1,1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Vis* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.