en pesto dressing
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. | ||||
2 | Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt rul in 4-6 min. Haal daarna uit de pan, zet opzij en verhit opnieuw een scheutje olie in dezelfde koekenpan. Bak nu de champignons en courgette 4-6 min op middelhoog vuur. | ||||
3 | Doe de tomatenpuree in een kommetje en leng aan met een scheutje water. Voeg peper en zout toe en meng alles tot een tomatensaus. | ||||
4 | Leg de Libanese platbroden op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer de platbroden met de tomatensaus. Beleg de platbroden nu met het kipgehakt, de champignons en courgette. Bak de platbroden 2-4 min in voorverwarmde oven. | ||||
5 | Garneer de platbroden met de pesto dressing en eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Libanese platbroden | 4 | 6 | 8 | 10 | st |
Kipgehakt | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Pesto dressing | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Champignons | 150 | 200 | 250 | 300 | gr |
Courgette | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Tomatenpuree | 35 | 70 | 100 | 140 | gr |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Koekenpan |
Energie (KJ) 2782, Energie (kcal) 662, Eiwit (g) 39, Koolhydraten (g) 72, Koolhydraten waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 23, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 6, Zout (g) 1,5
Dit gerecht bevat: Gluten, Selderij, Sulfiet, Mosterd*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten. |