en tzatziki
1 | Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten in blokjes. | ||||
2 | Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6-8 min op middelhoog vuur. | ||||
3 | Maak ondertussen de tzatziki: Rasp de komkommer grof. Meng de geraspte komkommer door de yoghurt en voeg de specerijen hieraan toe. Breng de tzatziki verder op smaak met peper en zout. | ||||
4 | Rooster de pitabroodjes 2-4 min in de voorverwarmde oven. Meng de tomatenblokjes door de gemengde sla. | ||||
5 | Snijd de pitabroodjes open en beleg met de kipshoarma, tzatziki en salade. Serveer de overige salade naast het gerecht. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Pitabrood | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Kipshoarma gekruid | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Komkommer | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | st |
Gemengde sla | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bak |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | 5 | st |
Gedroogde dille, gedroogde peterselie, knoflookpoeder | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Yoghurt | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | bakje |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Koekenpan, Oven, Grove rasp |
Energie (KJ) 2645, Energie (kcal) 628, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 74, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 7, Zout (g) 2,5
Dit gerecht bevat: Melk, Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten. |