Pita met kipshoarma

en tzatziki

15-20 min
Kip

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten in blokjes.
2 Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6-8 min op middelhoog vuur.
3 Maak ondertussen de tzatziki: Rasp de komkommer grof. Meng de geraspte komkommer door de yoghurt en voeg de specerijen hieraan toe. Breng de tzatziki verder op smaak met peper en zout.
4 Rooster de pitabroodjes 2-4 min in de voorverwarmde oven. Meng de tomatenblokjes door de gemengde sla.
5 Snijd de pitabroodjes open en beleg met de kipshoarma, tzatziki en salade. Serveer de overige salade naast het gerecht. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Pitabrood 4 6 8 10 gr
Kipshoarma gekruid 200 300 400 500 gr
Komkommer 0,4 0,6 0,8 1 st
Gemengde sla 0,4 0,6 0,8 1 bak
Tomaten 2 3 4 5 st
Gedroogde dille, gedroogde peterselie, knoflookpoeder 4 6 8 10 gr
Yoghurt 0,75 1 1,5 2 bakje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Koekenpan, Oven, Grove rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2645, Energie (kcal) 628, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 74, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 7, Zout (g) 2,5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk, Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.