Gebakken krieltjes met gehakt en courgette

en verse rozemarijn

30-35 min
Rund

Bereiding

1 Verhit een ruime scheut olie in een ruime koeken- of hapjespan. Bak hierin de krieltjes 13-15 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
2 Pel ondertussen de rode ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder de onderkant van de prei en snijd in ringen. Snijd de courgette in halve maantjes. Ris de rozemarijn van de takjes.
3 Bak de rode ui samen met het rundergehakt voor 4-6 min op middelhoog vuur in de pan met de krieltjes. Voeg hierna de knoflook, courgette, prei en rozemarijn toe en bak mee voor 4-6 min. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
4 Schep het gerecht op borden. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Rundergehakt 200 300 400 500 gr
Aardappel Kriel 500 750 1000 1250 gr
Courgette 1 1,5 2 2,5 st
Rode ui (klein) 1 1,5 2 2,5 st
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teentje
Prei 1 1,5 2 2,5 st
Rozemarijn 0,4 0,6 0,8 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt

Olijfolie
Peper en zout


Kookgerei

Ruime koeken-/Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2729, Energie (kcal) 652, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 65, Koolhydraten waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 14, Zout (g) 0,3

Allergenen

Kan sporen van allergenen bevatten.