en verse rozemarijn
1 | Verhit een ruime scheut olie in een ruime koeken- of hapjespan. Bak hierin de krieltjes 13-15 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. | ||||
2 | Pel ondertussen de rode ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder de onderkant van de prei en snijd in ringen. Snijd de courgette in halve maantjes. Ris de rozemarijn van de takjes. | ||||
3 | Bak de rode ui samen met het rundergehakt voor 4-6 min op middelhoog vuur in de pan met de krieltjes. Voeg hierna de knoflook, courgette, prei en rozemarijn toe en bak mee voor 4-6 min. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. | ||||
4 | Schep het gerecht op borden. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Rundergehakt | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Aardappel Kriel | 500 | 750 | 1000 | 1250 | gr |
Courgette | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Rode ui (klein) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Prei | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Rozemarijn | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Ruime koeken-/Hapjespan |
Energie (KJ) 2729, Energie (kcal) 652, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 65, Koolhydraten waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 14, Zout (g) 0,3
Kan sporen van allergenen bevatten. |