met burrata
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Voeg het kokende water toe aan een hittebestendige maatbeker of glas en los hierin het bouillonblokje op. | ||||
2 | Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Pof de cherrytomaten 15-20 min in de voorverwarmde oven. | ||||
3 | Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een diepe hapjespan en bak hierin de ui voor 1-2 min op middelhoog vuur. Doe daarna de risottorijst in de pan en bak dit mee totdat de rijstkorrels glazig zijn. Voeg dan een scheut bouillon toe en blijf dit beetje bij beetje toevoegen totdat de rijst gaar is. Voeg pas een nieuwe scheut bouillon toe wanneer de vorige volledig is opgenomen door de rijst. Dit duurt ongeveer 15-20 min. | ||||
4 | Rasp de Italiaanse kaas. Wanneer de risottorijst gaar is voeg je de spinazie, geraspte Italiaanse kaas, peper en zout toe. Roer de spinazie door de risotto tot deze volledig is geslonken. | ||||
5 | Schep de risotto in diepe borden, verdeel hier de burrata en cherrytomaten. overheen en voeg naar smaak peper en zout toe. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Risottorijst | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Wilde spinazie | 100 | 150 | 200 | 250 | gr |
Ui (middel) | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Cherrytomaten | 300 | 450 | 600 | 750 | gr |
Groentenbouillon | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | blokje |
Burrata | 100 | 150 | 200 | 250 | gr |
Italiaanse kaas | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Water (ml) | 500 | 750 | 1000 | 1250 |
Diepe hapjespan met deksel, Oven, Fijne rasp
Energie (KJ) 2778, Energie (kcal) 662, Eiwit (g) 17, Koolhydraten (g) 85, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 6, Zout (g) 1,8
Dit gerecht bevat: Melk *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten