en rucola
1 | Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Voeg het kokende water toe aan een hittebestendige maatbeker of glas en los hierin het bouillonblokje op. | ||||
2 | Snijd de winterpeen in hele fijne reepjes (julienne). Verhit een scheutje olie in een diepe hapjespan en bak hierin de winterpeen 3-4 min op middelhoog vuur. Doe daarna de risottorijst in de pan en bak dit mee totdat de rijstkorrels glazig zijn. Voeg dan een scheut bouillon toe en blijf deze beetje bij beetje toevoegen totdat de rijst gaar is. Voeg pas ee nnieuwe scheut bouillon toe wanneer de vorige volledig is opgenomen door de rijst. Dit duurt ongeveer 15-20 min. | ||||
3 | Snijd de chorizo in plakjes. Verhit in een koekenpan een scheutje olie. Bak de chorizo 4-6 min op middelhoog vuur of totdat deze een beetje knapperig is. | ||||
4 | Wanneer de risottorijst gaar is voeg je de spinazie, peper en zout toe. Roer de spinazie goed door de risotto en verwarm het geheel voor 3-4 min op laag vuur met de deksel op de pan. | ||||
5 | Schep de risotto in diepe borden en garneer het gerecht met de chorizo en feta (verkruimeld). Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Risottorijst | 170 | 240 | 340 | 430 | gram |
Chorizoworst | 100 | 150 | 200 | 250 | gram |
Feta | 50 | 75 | 100 | 125 | gram |
Rucola | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bak |
Groentebouillon | 0,5 | 1 | 1,5 | 2 | blokje |
Winterpeen | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | stuk |
Spinazie | 100 | 150 | 200 | 250 | gram |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Water (ml) | 500 | 750 | 1000 | 1250 |
Diepe hapjespan met deksel, Koekenpan
Energie (KJ) 3061, Energie (kcal) 731, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 84, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 30, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 6, Zout (g) 3,4
Dit gerecht bevat: Melk*
*Kan sporen van allergenen bevatten. |