Risotto met chorizo en feta

en rucola

25-30 min
Varken

Bereiding


1 Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Voeg het kokende water toe aan een hittebestendige maatbeker of glas en los hierin het bouillonblokje op.
2 Snijd de winterpeen in hele fijne reepjes (julienne). Verhit een scheutje olie in een diepe hapjespan en bak hierin de winterpeen 3-4 min op middelhoog vuur. Doe daarna de risottorijst in de pan en bak dit mee totdat de rijstkorrels glazig zijn. Voeg dan een scheut bouillon toe en blijf deze beetje bij beetje toevoegen totdat de rijst gaar is. Voeg pas ee nnieuwe scheut bouillon toe wanneer de vorige volledig is opgenomen door de rijst. Dit duurt ongeveer 15-20 min.
3 Snijd de chorizo in plakjes. Verhit in een koekenpan een scheutje olie. Bak de chorizo 4-6 min op middelhoog vuur of totdat deze een beetje knapperig is.
4 Wanneer de risottorijst gaar is voeg je de spinazie, peper en zout toe. Roer de spinazie goed door de risotto en verwarm het geheel voor 3-4 min op laag vuur met de deksel op de pan.
5 Schep de risotto in diepe borden en garneer het gerecht met de chorizo en feta (verkruimeld). Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Risottorijst 170 240 340 430 gram
Chorizoworst  100 150 200 250 gram
Feta 50 75 100 125 gram
Rucola  0,4 0,6 0,8 1 bak
Groentebouillon 0,5 1 1,5 2 blokje
Winterpeen 1 1,5 2 2,5 stuk
Spinazie 100 150 200 250 gram

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Water (ml) 500 750 1000 1250

Kookgerei

Diepe hapjespan met deksel, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3061, Energie (kcal) 731, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 84, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 30, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 6, Zout (g) 3,4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk*
*Kan sporen van allergenen bevatten.