en komkommer-dillesalade
1 | Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen, verwijder eventuele oneffenheden en snijd in frieten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif in de oven voor 20-25 min en schep halverwege om. | ||||
2 | Snijd de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in slierten. Snijd de dille fijn en meng de helft van de dille met de komkommer en de yoghurt in een kom. Breng verder op smaak met peper en zout. | ||||
3 | Haal de kroketburgers uit de verpakking en verwarm voor 8-10 min in de oven naast de friet. | ||||
4 | Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster deze voor 2-3 min in de oven. Meng voor de saus de overige dille door de mayonaise. | ||||
5 | Haal de broodjes uit de oven en besmeer deze met een laagje dille-mayonaise. Verwijder de onderkant van de little gem en haal de blaadjes uit elkaar. Leg de little gem blaadjes op de broodjes en beleg met de kroketburgers. Serveer samen met de komkommer-dille salade en friet. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Vivera kroketburger | 150 | 275 | 300 | 375 | gr |
Aardappelen | 400 | 600 | 800 | 1000 | gr |
Hamburgerbol biet met zwarte sesam | 2 | 3 | 4 | 5 | st |
Dille | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Komkommer | 0,75 | 1 | 1,5 | 1,75 | st |
Little gem | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Mayonaise* (el) | 2 | 3 | 4 | 5 |
Yoghurt (el) | 2 | 3 | 4 | 5 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven |
Energie (KJ) 3315, Energie (kcal) 793, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 114, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 25, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 12, Zout (g) 1,8 |
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesam, Melk, Ei.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.