Kroketburger met friet

en komkommer-dillesalade

30-35 min
Vega

Bereiding


1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen, verwijder eventuele oneffenheden en snijd in frieten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif in de oven voor 20-25 min en schep halverwege om.
2 Snijd de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in slierten. Snijd de dille fijn en meng de helft van de dille met de komkommer en de yoghurt in een kom. Breng verder op smaak met peper en zout.
3 Haal de kroketburgers uit de verpakking en verwarm voor 8-10 min in de oven naast de friet.
4 Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster deze voor 2-3 min in de oven. Meng voor de saus de overige dille door de mayonaise.
5 Haal de broodjes uit de oven en besmeer deze met een laagje dille-mayonaise. Verwijder de onderkant van de little gem en haal de blaadjes uit elkaar. Leg de little gem blaadjes op de broodjes en beleg met de kroketburgers. Serveer samen met de komkommer-dille salade en friet. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Vivera kroketburger 150 275 300 375 gr
Aardappelen 400 600 800 1000 gr
Hamburgerbol biet met zwarte sesam 2 3 4 5 st
Dille 0,4 0,6 0,8 1 bosje
Komkommer 0,75 1 1,5 1,75 st
Little gem 0,5 0,75 1 1,25 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Mayonaise* (el) 2 3 4 5
Yoghurt (el) 2 3 4 5


*  Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3315, Energie (kcal) 793, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 114, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 25, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 12, Zout (g) 1,8

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesam, Melk, Ei.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.