Spaghetti met geroosterde paprikasaus

met Italiaanse kaas en oregano

25-30 min
Pittig
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de ui en snijd in kwarten. Halveer de tomaten en snijd de paprika’s in repen. Pluk de oreganoblaadjes van de takjes en hak grof.
2 Leg de ui, tomaat, paprika’s en de knoflooktenen (in de schil) op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, de specerijen, peper en zout en rooster in de voorverwarmde oven voor 15-20 min.
3 Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti en kook deze volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af wanneer deze gaar is en vang hierbij een kopje van het kookvocht op. Doe de gekookte pasta vervolgens terug in de kookpan.
4 Haal de bakplaat uit de oven en laat even afkoelen. Pers de knoflook uit de schil en voeg deze samen met de geroosterde ui, tomaten en paprika’s toe aan een blender of een hoge kom. Pureer de groenten met een blender of staafmixer.
5 Voeg daarna de zure room samen met wat oregano, peper en zout naar smaak toe en blend samen tot een gladde saus.
6 Voeg de saus toe aan de kookpan met de spaghetti en verwarm het geheel. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de saus wat dunner te maken. Garneer met de (geraspte) Italiaanse kaas en wat overige oreganoblaadjes naar smaak. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Spaghetti 170 250 340 430 gr
Ui (klein) 1 1,5 2 2,5 st
Rode paprika 1 1,5 2 2,5 st
Zure room 80 120 160 200 gr
Paprika geel 1 1,5 2 2,5 st
Italiaanse kaas 1,5 2 3 3,5 gr
Oregano 1 1 1 1 bosje
Tijm gemalen, chilivlokken en uienpoeder 4 6 8 10 gr
Knoflook 2 3 4 5 teentje
Tomaten 2 3 4 5 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Oven, Kookpan, Blender/Staafmixer, Fijne rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2331, Energie (kcal) 554, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 73, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 19, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 9, Zout (g) 0.3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk, Gluten*


*Kan sporen van andere allergenen bevatten.