Platbrood met vegetarische shoarma

en feta

15-20 min
Vega

Bereiding

1 Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de rode paprika in reepjes. Gebruik Vervolgens een dunschiller of kaasschaaf om de komkommer in plakjes te schaven.
2 Verhit een scheutje olie in de pan en bak hierin de paprikareepjes voor 5-7 min op middelhoog vuur. Verhit in de andere pan ook een scheutje olie en fruit de rode ui voor 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de vegetarische shoarma toe aan de pan met de ui en bak voor 5-7 min.
3 Verkruimel de feta boven de yoghurt of mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Meng de yoghurt-fetasaus goed door.
4 Verhit de platbroden in de oven of verwarm in een droge koekenpan. Serveer de platbroden op borden en bestrijk deze met de yoghurtsaus. Voeg vervolgens de shoarma, komkommer en paprika toe. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Vivera shoarma 175 260 350 435 gr
Rode ui (middel) 0,5 1 1,5 2 st
Feta 50 75 100 125 gr
Komkommer 0,75 1 1,25 1,5 st
Paprika rood 1,5 2 2,5 3 st
Libanees platbrood 4 6 8 10 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Yoghurt/Mayonaise* (el) 2 3 4 5


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Koekenpan (2x)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2766, Energie (kcal) 659, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 73, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 23, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 9, Zout (g) 2,2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Melk, Soja * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.