en pastinaak
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. | ||||
2 | Breng een ruime kookpan met water aan de kook. Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in grove stukken. Doe de aardappelen en pastinaak in de pan en kook in 20-25 min gaar. Giet de aardappelen en pastinaak vervolgens af. | ||||
3 | Vet de ovenschaal in met een beetje olie en leg hier de lekkerbekjes in. Bak de lekkerbekjes 10-15 min in de voorverwarmde oven, totdat deze krokant van buiten en warm van binnen zijn. | ||||
4 | Verwijder de uiteindes van de prei en snijd in halve ringen. Spoel de ringen goed om in een vergiet om eventueel vuil te verwijderen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op laag vuur en bak hier de prei in voor 12-15 min. Roer tussendoor goed zodat de prei niet bruin wordt. Haal de prei daarna uit de pan en zet even opzij. | ||||
5 | Doe de aardappelen en pastinaak terug in de kookpan. Voeg de melk en kerriepoeder hier aan toe en stamp met een stamper tot een stamppot. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. | ||||
6 | Roer vervolgens de prei door de stamppot en schep op de borden. Serveer samen met de lekkerbekjes. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Lekkerbekjes | 2 | 3 | 4 | 5 | st |
Aardappelen | 600 | 900 | 1200 | 1500 | gr |
Pastinaak | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Prei | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Melk | 100 | 150 | 200 | 250 | ml |
Kerriepoeder | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Ingrediƫnt
|
2 pers. | 3 pers | 4 pers | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Mosterd* (tl) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Kookpan, Koekenpan, Stamper |
Energie (KJ) 2767, Energie (kcal) 660, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 78, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 12, Zout (g) 1,1
Dit gerecht bevat: Melk, Vis, Gluten, Mosterd*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.