met zelfgemaakte baba ganoush
1 | Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de aubergines in de lengte en snijd kruislings in een ruitpatroon van ongeveer 0,5 cm in. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Snijd een klein stukje van de bovenkant van de knoflookteen en pak deze in met aluminiumfolie. Leg de knoflook ook op de bakplaat. Plaats voor 35-40 min in de oven totdat het vruchtvlees van de aubergine volledig zacht is. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine en knijp de knoflook uit. Voeg de aubergine en knoflook samen met de specerijen, de helft van de dille, een scheutje olijfolie, peper en zout toe aan een blender of hoge kom. Gebruik de blender of een staafmixer om het te mixen tot een glad mengsel.
|
||||
2 | Bak de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking
|
||||
3 | Pel de rode ui en snijd in ringen, snijd de rode paprika in plakken en de overige dille fijn.
|
||||
4 | Verhit wat olijfolie in de koekenpan en bak hierin de falafel in 5-6 min goudbruin op middelhoog vuur.
|
||||
5 | Snijd de pita open en smeer er een laagje baba ganoush in en beleg daarna met de falafel, paprika, rode ui en de dille. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Pitabroodjes | 4 | 6 | 8 | 10 | st |
Aubergine | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Dille | 15 | 15 | 15 | 15 | bosje |
Rode paprika | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Rode ui (klein) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Komijn- en paprikapoeder | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Vivera falafel | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Blender/ staafmixer, Oven, Koekenpan
Energie (KJ) 2789, Energie (kcal) 663, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 95, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 22 Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 15, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Gluten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.