Bami goreng met groenteballetjes

en knapperige groenten

20-25 min
Vega

Bereiding

1Breng een pan water aan de kook voor de noedels. Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel bij het afgieten na met koud water om plakken te voorkomen. 
2Schil de rode ui en snipper deze grof. Snijd de rode paprika in blokjes.
3Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de rode ui en paprika 3-4 min op middelhoog vuur. Voeg daarna de specerijen, sojasaus, ketjap toe, meng door elkaar en bak voor 1-2 min. Doe vervolgens de groenteballetjes in de pan en bak het geheel voor 3-4 min. .
4Voeg de gesneden spitskool en de taugé toe aan de pan samen met de (afgegoten) noedels. Verhit het geheel op hoog vuur voor 1-2 min en roer hierbij regelmatig. 
5Schep de bami goreng op de borden en garneer met de sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Somennoedels 150 225 300 375 gr
Vivera groenteballetjes 200 300 400 500 gr
Rode ui (middel) 0,5 1 1,5 2 st
Taugé 75 100 125 150 gr
Gesneden spitskool 100 150 200 250 gr
5 spice 4 6 8 10 gr
Rode paprika 0,75 1,25 1,5 2 st
Sesamzaadjes 4 6 8 10 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Ketjap* (el) 2 3 4 5
Sojasaus* (el) 2 3 4 5


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Diepe hapjes-/ koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2509, Energie (kcal) 600, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 75, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 6, Zout (g) 5,7

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesamzaad*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten