en spinazie-tomatensaus
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en tomaten voor 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de spinazie in delen toe en laat slinken. Bak het geheel 3-4 min en haal vervolgens van het vuur. | ||||
2 | Giet het tomaat-spinaziemengsel in een hoge kom en breng op smaka met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. | ||||
3 | Snijd de courgette in kleine blokjes en vervolgens de kipdijfilet in blokjes. Verhit nogmaals een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipdijfilet en courgette in 3-4 min op middelhoog vuur. Haal vervolgens van het vuur, de kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. | ||||
4 | Maak de pitabroodjes licht vochtig met water en halveer ze. Verdeel de spinaziesaus over de bodems en beleg vervolgens met de kip en courgette. Rasp tot slot de Italiaanse kaas hier overheen. | ||||
5 | Leg de pita pizza's op een bakplaat en bak ze in 4-5 min tot de pitabroodjes licht knapperig zijn en de kaas is gesmolten. | ||||
6 | Haal de pita pizza's uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Pitabroodjes | 4 | 6 | 8 | 10 | st |
Kipdijfilet | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Italiaanse kaas | 2 | 3 | 4 | 5 | st |
Spinazie | 100 | 150 | 200 | 250 | gr |
Courgette | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,5 | st |
Tomaten | 4 | 6 | 8 | 10 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Ui middel | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 2900, Energie (kcal) 689, Eiwit (g) 40, Koolhydraten (g) 74, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 7, Zout (g) 2,1
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.