met knapperige ovenfrietjes
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels, verwijder eventuele oneffenheden en snijd ze in frieten. Verdeel de aardappels over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Rooster de aardappels 25-30 min in de oven totdat ze gaar zijn.
|
||||
2 | Bak de gemarineerde kipdijfiletreepjes in een scheutje olijfolie in een koekenpan 6-8 min op middelhoog vuur totdat de kip gaar is.
|
||||
3 | Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes. | ||||
4 | Yoghurt-knoflooksaus: Pers het teentje knoflook uit in een kommetje. Voeg de yoghurt, 1 tl olijfolie en een snuf peper toe en meng door elkaar.
|
||||
5 | Haal de bakplaat met de frieten uit de oven als ze bijna gaar zijn. Verdeel de gemarineerde kipdijfiletreepjes over de geroosterde aardappels heen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak nog eens 3-4 min in de oven totdat de kaas is gesmolten.
|
||||
6 | Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de komkommer, de tomaten en de veldsla over de gemarineerde kipdijfiletreepjes heen. Serveer de kipsalon met de yoghurt-knoflooksaus. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Aardappelen | 500 | 750 | 1000 | gr |
Kipdij reepjes gekruid | 200 | 300 | 400 | gr |
Komkommer | 0,75 | 1 | 1,5 | st |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | teentje |
Yoghurt | 0,75 | 1 | 1,5 | el |
Geraspte kaas | 50 | 75 | 100 | gr |
Veldsla | 0,5 | 0,75 | 1 | bak |
Ingrediƫnt
|
Olijfolie |
Peper & zout |
Oven, Koekenpan
Energie (KJ) 2572, Energie (kcal) 615, Eiwit (g) 34, Koolhydraten (g) 55, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 7, Zout (g) 0,7
Dit gerecht bevat: Melk.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.