Bietenplatbrood met hummus en gegrilde kip

met gegrilde groenten

20-25 min

Bereiding

1 Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de kip met een scheutje olijfolie en de komijnpoeder. Wikkel de knoflook in alluminiumfolie.
2 Snijd de courgette en aubergine in plakjes en de paprika en grove stukken. Verhit wat olijfolie in een grill-/ of koekenpan op hoog vuur. Grill de groenten in 2-3 min per kant (in meerdere keren als de pan niet groot genoeg is) en breng op smaak met zout en peper. Grill de teen knoflook in alluminiumfolie voor 5-6 min mee met de groenten voor een zachtere en middelere smaak.
3 Zodra de groenten zijn gegrild kunnen de kipfiletreepjes in de grillpan. Grill de kip in 3-4 min per kant gaar en breng op smaak met zout en peper. 
4 Doe de kikkererwten, uitgeknepen knoflook en citroensap in een blender of hoge kom en pureer dit tot een hummus. Breng tot slot op smaak met zout en peper. 
5 Verwarm de platbroden kort in de pan. Smeer de hummus op de platbroden en leg de gegrilde groenten en kip hierop. Garneer met verse peterselie en serveer direct. 

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Bietenplatbrood 4 6 8 st
Kipfilet 200 300 400 gr
Citroen 0,5 0,75 1 st
Kikkererwten 0,5 0,75 1 st
Knoflook 0,5 1 1,5 st
Courgette 0,5 0,75 1 st
Aubergine 0,5 0,75 1 st
Rode paprika 0,75 1 1,5 st
Komijn 4 6 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper & zout

Kookgerei

Grillpan/Koekenpan, Staafmixer/Blender

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2632, Energie (kcal) 628, Eiwit (g) 41, Koolhydraten (g) 71, Waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 16, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 15, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat:  Gluten, sulfiet*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.