met gegrilde groenten
1 | Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de kip met een scheutje olijfolie en de komijnpoeder. Wikkel de knoflook in alluminiumfolie. | ||||
2 | Snijd de courgette en aubergine in plakjes en de paprika en grove stukken. Verhit wat olijfolie in een grill-/ of koekenpan op hoog vuur. Grill de groenten in 2-3 min per kant (in meerdere keren als de pan niet groot genoeg is) en breng op smaak met zout en peper. Grill de teen knoflook in alluminiumfolie voor 5-6 min mee met de groenten voor een zachtere en middelere smaak. | ||||
3 | Zodra de groenten zijn gegrild kunnen de kipfiletreepjes in de grillpan. Grill de kip in 3-4 min per kant gaar en breng op smaak met zout en peper. | ||||
4 | Doe de kikkererwten, uitgeknepen knoflook en citroensap in een blender of hoge kom en pureer dit tot een hummus. Breng tot slot op smaak met zout en peper. | ||||
5 | Verwarm de platbroden kort in de pan. Smeer de hummus op de platbroden en leg de gegrilde groenten en kip hierop. Garneer met verse peterselie en serveer direct. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Bietenplatbrood | 4 | 6 | 8 | st |
Kipfilet | 200 | 300 | 400 | gr |
Citroen | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Kikkererwten | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Knoflook | 0,5 | 1 | 1,5 | st |
Courgette | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Aubergine | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Rode paprika | 0,75 | 1 | 1,5 | st |
Komijn | 4 | 6 | 8 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper & zout |
Grillpan/Koekenpan, Staafmixer/Blender
Energie (KJ) 2632, Energie (kcal) 628, Eiwit (g) 41, Koolhydraten (g) 71, Waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 16, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 15, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Gluten, sulfiet*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.