Zoete aardappel-bloemkool stamppot

met boerenkool en champignons

25-30 min

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook voor de zoete aardappel en bloemkool. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Snijd de bloemkool en zorg dat de roosjes ongeveer even groot zijn als de zoete aardappel stukken. Kook de bloemkoolroosjes, zoete aardappel en boerenkool in 18-20 min gaar of tot ze zacht zijn.
2 Snijd de champignons in kwarten en snijd de ui fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui in 1-2 min op laag vuur. Voeg de champignons toe en bak voor 3-4 min op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe en bak de champignons nog eens 2-3 min op middelhoog vuur.
3 Giet de zoete aardappel en bloemkool af en bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten. Voeg de kerriepoeder toe aan de zoete aardappel en bloemkool en stamp met een stamper tot een fijne puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een gladde puree en breng op smaak met peper en zout.
4 Voeg tot slot de boerenkool toe aan de puree en meng het geheel tot een stamppot. Verdeel de zoete aardappel-bloemkoolstamppot over de borden en schep de gebakken champignons erover heen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Zoete aardappel 2 3 4 st
Bloemkool 0,5 0,75 1 st
Boerenkool 200 300 400 gr
Champignons 200 300 400 gr
Rode ui 1 1,5 2 st
Kerriepoeder 4 6 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Olijfolie



Peper & zout



Sojasaus 2 3 4 el

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan, Stamper

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2129, Energie (kcal) 507, Eiwit (g) 13, Koolhydraten (g) 74, Waarvan suikers (g) 24, Vetten totaal (g) 12, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 18, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat:  Soja*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.