Quiche met spinazie en ricotta

met kastanjechampignons en tijm

+ 25 min oventijd
15-20 min

Bereiding

1 Haal het quichedeeg uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui fijn en de champignons in plakken. Was de wilde spinazie onder de kraan en snijd grof.
2 Verhit olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit de ui voor 2-3 min op laag vuur. Voeg de gesneden champignons toe aan de pan en in delen de wilde spinazie tot de spinazie is geslonken.
3 Haal de groenten uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Druk de groenten eventueel aan in het vergiet zodat er meer vocht uti komt.
4 Ris de blaadjes tijm van de takjes. Breek de eieren boven een kom, voeg de ricotta en tijm toe en klop los. Schep het spinazie-champignonmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
5 Vet de quiche- of taartvorm in met olijfolie of boter en bekleed de vorm met quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi eventueel wat paneermeel over de bodem. Schep het ei-ricottamengel in de taartvorm. Zet de quiche laag in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 min gaar.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Quichedeeg 1 1,5 2 st
Ui 0,5 1 1,5 st
Wilde spinazie 200 300 400 gr
Kastanjechampignons 200 300 400 gr
Tijm 0,5 0,75 1 bosje 

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper & zout
Paneermeel

Kookgerei

Quiche-/Taartvorm, Koekenpan, OVen

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3990, Energie (kcal) 958, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 67, Waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 60, Waarvan verzadigd (g) 25, Vezels (g) 6, Zout (g) 2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Ei, Melk* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.