Gehaktballetjes met verborgen groenten

met basmatirijst en paddenstoelenjus

20-25 min
Rund

Bereiding

1 Breng twee pannen met ruim water aan de kook voor de basmatirijst en broccoli. Kook de basmatrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze voor 5 min in de andere kookpan.  
2 Giet de rijst en broccoli af wanneer deze gaar zijn. Rasp de helft van de broccoli fijn met grove rasp zodat het net zo groot is als de rijst en meng dit met de rijst. Houdt de andere helft van de broccoli apart. Snijd de champignons in plakjes, snipper de ui en rits de blaadjes tijm van de takjes. 
3 Rasp de courgette en wortel fijn voor in de gehaktballetjes. Laat de courgette uitlekken in een vergiet zodat deze minder vocht bevat. Meng vervolgens het gehakt met de geraspte courgette en wortel, het ei en breng op smaak met zout en peper. Maak vervolgens balletjes van het gehaktmengsel. 
4 Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin voor 5-7- min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui, champignons en tijm toe en bak nog 5 min. 
5 Verdeel de broccoli-basmatirijst op de borden. Schep de overige broccoliroosjes hierop samen met de geballetjes en garneer met de sesamzaadjes. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Rundergehakt 200 300 400 gr
Ui 1 1,5 2 st
Courgette 0,5 1 1,5 st
Wortel 0,5 1 1,5 st
Basmatirijst 170 250 340 gr
Broccoli 1 1,5 2 st
Champignons 150 225 300 gr
Tijm 0,5 0,75 1 bosje
Witte sesamzaadjes 10 15 20 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Ei  0,5 0,75 1 st
Olijfolie



Peper & zout



Kookgerei

2x Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3011, Energie (kcal) 721, Eiwit (g) 39, Koolhydraten (g) 81, Waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 23, Waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 14, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht bevat:  Ei*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.