Pasta met pulled chicken

en olijven-tomatensaus

25-30 min
Kip

Bereiding

1 Zet een pan met ruim water op en los hierin de helft van het bouillionblokje op. Wanneer het water kookt voeg de hele kipdijfilets toe en kook deze voor 12-15 minuten.  Zet daarnaast ook een pan op met water voor de penne. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Schil en snipper de ui. Snijd de tomaten, courgette en aubergine in grove stukken. Snijd de olijven doormidden.
3 Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de ui, (uitgeperste) knoflook voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat deze kort meebakken. Voeg hierna de groenten en olijven toe aan de pan. 
4 Voeg het water toe aan de koekenpan samen met de hele takjes rozemarijn en de andere helft van het bouillionblokje. Laat dit geheel op laag vuur voor 5 minuten pruttelen zodat het een saus wordt.
5 Haal de kip uit de pan wanneer deze gaar is en laat even afkoelen. Trek vervolgens de kip met twee vorken uit elkaar. 
6 Voeg de pulled chicken en penne toe aan de saus en meng het geheel goed met elkaar. Serveer het gerecht met verse peterselie en geraspte Italiaanse kaas.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Volkoren penne 170 250 340 gr
Kipdijfilet 200 300 400 gr
Rozemarijn, peterselie 0,5 0,75 1 bosje
Knoflook 1 1.5 2 st
Ui 0,5 0,75 1 st
Kippenbouilion 0,5 0,75 1 st
Tomaten 2 3 4 st
Italiaanse kaas 1 1,5 2 st
Groene olijven zonder pit 50 75 100 gr
Courgette 0,5 1 1,5 st
Aubergine 0,5 0,75 1 st
Tomatenpurree 0,5 0,75 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Peper en zout



Olijfolie 



Water  125 180 250 ml

Kookgerei

Kookpan (2x), Koekenpan 

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2980, Energie (kcal) 710, Eiwit (g) 39, Koolhydraten (g) 70, Waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 28, Waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 12, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Melk*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.