Dan Dan noedels met bimi

met bimi en cashewnoten

25-30 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bimi door de helft en verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de bimi met olijfolie en peper en zout en rooster voor 12-15 min in de voorverwarmde oven.
2 Breng een pan water aan de kook voor de noedels. Kook de eiernoedels gaar volgens de instructies op de verpakking.
3 Schil de gember en rasp fijn. Snijd de harde onderkant van de paksoi eraf en snijd de paksoi vervolgens in grove repen. Verhit olijfolie in een hapjes- of wokpan en bak de geraspte gember voor 2 min op laag vuur. Voeg de paksoi hier aan toe en wok voor 4-5 min op middelhoog vuur zodat het gaat slinken.
4 Meng in een kommetje de 5-spice kruiden, olie, sojasaus, chilisaus en eventueel een beetje sambal en meng het geheel met elkaar. Giet de noedels af en voeg samen met de dressing toe aan de pan met paksoi en roer het door elkaar zodat de dressing goed is verdeeld.
5 Snijd de limoen doormidden en pers het sap van de limoen over de noedels. Snijd de bosui in ringetjes en hak de cashewnoten grof.
6 Haal de bimi uit de oven en roer door de noedels heen. Verdeel de noedels met groenten over de borden en garneer met de bosui, cashewnoten en schijfje limoen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. Eenheid
Bimi 150 225 300 gr
Eiernoedels 150 225 300 gr
Gember 0,5 0,75 1 st
Paksoi 0,5 0,75 1 st
5-spices 4 6 8 gr
Limoen 0,5 0,75 1 st
Bosui 0,5 0,75 1 st
Cashewnoten 30 45 60 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers.
Olijfolie


Peper & zout


Sojasaus (el) 2 3 4
Chilisaus (el) 2 3 4
Sambal optioneel

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan/Wok

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2222, Energie (kcal) 533, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 69, Waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 19, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 4, Zout (g) 5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten, Gluten, Ei*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.