Zoete aardappel stamppot met rucola en krokante spekreepjes

Een zomerse stamppot is lekker, voedzaam en makkelijk te maken. De licht pittige smaak van de rucola combineert perfect met de zoete aardappel en de spekjes. Deze stampot staat binnen 25 minuten op tafel, lekker snel voor een doordeweekse dag. 

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook in ongeveer 8-10 min gaar. 
  2. Bak de spekreepjes in een koekenpan in 4-5 min gaar. Snijd de paprika in blokjes. Mocht rauwe paprika niet je voorkeur hebben, dan kun je hem even kort meebakken met de spekreepjes.
  3. Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Voeg de rucola, paprika en spekreepjes met een scheut melk bij de pan en meng met een stamper door elkaar tot een mooie stamppot. 
  4. Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de vebrokkelde feta.  

Wat we sturen

  • Zoete aardappels
  • Rucola
  • Rode paprika
  • Spekreepjes
  • Melk
  • Feta