met kastanjechampignons en Italiaanse kaas
1 | Breng het water aan de kook in een waterkoker. Schenk in een (hoge) kom en laat het bouillonblokje hierin oplossen. | ||||
2 | Snijd de ui en rode peper fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper om het gerecht minder pittig te maken. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. | ||||
3 | Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de kastanjechampignons in 4-5 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe en bak nog 2-3 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Zet de groentes even opzij. | ||||
4 | Verhit een scheutje olie in dezelfde koekenpan en fruit de ui, rode peper en knoflook (uitgeperst) 2-3 min op laag vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en orzo toe en bak dit 1 min mee. | ||||
5 | Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de orzo in 10-12 min gaar. Roer regelmatig door. | ||||
6 | Voeg de gebakken champignons en tomaat toe zodra de orzo gaar is. Scheur de mozzarella in stukken en voeg toe aan de orzo. Plaats de deksel op de pan en laat de mozzarella in 2-3 min smelten. | ||||
7 | Rasp de Italiaanse kaas fijn. Strooi over de orzo heen en serveer direct. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Groentebouillon | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | blokje |
Ui (middel) | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Rode peper | 0,5 | 0,75 | 1 | 2,5 | st |
Kastanje champignons | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Cherrytomaten | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Italiaanse kruiden | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Orzo | 170 | 250 | 340 | 250 | gr |
Mozzarella | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | verpakking |
Italiaanse kaas | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | blokje |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Water (ml) | 500 | 750 | 1000 | 1250 |
Ruime koekenpan met deksel, Fijne rasp
|
Energie (kcal) 635, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 73, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 23, Vetten waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 6, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.