Orzo met mozzarella

met kastanjechampignons en Italiaanse kaas

25-30 min
Vega

Bereiding

1 Breng het water aan de kook in een waterkoker. Schenk in een (hoge) kom en laat het bouillonblokje hierin oplossen.
2 Snijd de ui en rode peper fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper om het gerecht minder pittig te maken. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten.
3 Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de kastanjechampignons in 4-5 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe en bak nog 2-3 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Zet de groentes even opzij.
4 Verhit een scheutje olie in dezelfde koekenpan en fruit de ui, rode peper en knoflook (uitgeperst) 2-3 min op laag vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en orzo toe en bak dit 1 min mee.
5 Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de orzo in 10-12 min gaar. Roer regelmatig door.
6 Voeg de gebakken champignons en tomaat toe zodra de orzo gaar is. Scheur de mozzarella in stukken en voeg toe aan de orzo. Plaats de deksel op de pan en laat de mozzarella in 2-3 min smelten.
7 Rasp de Italiaanse kaas fijn. Strooi over de orzo heen en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Groentebouillon 0,75 1 1,5 2 blokje
Ui (middel) 0,5 0,75 1 1,25 st
Rode peper 0,5 0,75 1 2,5 st
Kastanje champignons 200 300 400 500 gr
Cherrytomaten 200 300 400 500 gr
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teentje
Italiaanse kruiden 4 6 8 10 gr
Orzo 170 250 340 250 gr
Mozzarella 1 1,5 2 2,5 verpakking
Italiaanse kaas 1 1,5 2 2,5 blokje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Water (ml) 500 750 1000 1250

Kookgerei

Ruime koekenpan met deksel, Fijne rasp

Voedingswaarde

Energie (kcal) 635, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 73, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 23, Vetten waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 6, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Melk *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.