met geroosterde groenten uit de oven
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes. Doe in een ruime kom en meng met de olie, knoflook (uitgeperst) en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15-20 min in de oven. | ||||
2 | Breng een pan met water aan de kook. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Rasp ondertussen de Italiaanse kaas fijn en scheur de mozzarella in stukken. | ||||
3 | Giet de parelcouscous af en laat even uitdampen. Roer vervolgens de geroosterde groenten, Italiaanse kaas en rucola erdoorheen. Top de Italiaanse salade af met de buffelmozzarella en serveer direct. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Aubergine | 0.5 | 0.75 | 1 | 1,25 | st |
Rode paprika | 1 | 1.5 | 2 | 2,5 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Italiaanse kruiden | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Parelcouscous | 150 | 225 | 300 | 375 | gr |
Italiaanse kaas | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Mozzarella | 1 | 1.5 | 2 | 2,5 | bol |
Rucola | 50 | 75 | 100 | 125 | bak |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers | 4 pers | 5 pers. |
Olijfolie (el) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
Peper en zout |
|
|
|
|
Oven, Kookpan |
Energie (kcal) 610, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 63, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 26, Vetten waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 5, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.