Italiaanse parelcouscoussalade met mozzarella

met geroosterde groenten uit de oven

25-30 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes. Doe in een ruime kom en meng met de olie, knoflook (uitgeperst) en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15-20 min in de oven.
2 Breng een pan met water aan de kook. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Rasp ondertussen de Italiaanse kaas fijn en scheur de mozzarella in stukken.
3 Giet de parelcouscous af en laat even uitdampen. Roer vervolgens de geroosterde groenten, Italiaanse kaas en rucola erdoorheen. Top de Italiaanse salade af met de buffelmozzarella en serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Aubergine 0.5 0.75 1 1,25 st
Rode paprika 1 1.5 2 2,5 st
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teentje
Italiaanse kruiden 4 6 8 10 gr
Parelcouscous 150 225 300 375 gr
Italiaanse kaas 1 1,5 2 2,5 st
Mozzarella 1 1.5 2 2,5 bol
Rucola 50 75 100 125 bak

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers 4 pers 5 pers.
Olijfolie (el) 1 1,5 2 2,5
Peper en zout



Kookgerei

Oven, Kookpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 610, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 63, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 26, Vetten waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 5, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Melk *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.