kalamata olijven, rode ui en verse peterselie
1 | Breng een pan met water aan de kook voor de orzo. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. | ||||
2 | Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap de zaadlijst eruit met een lepel en snijd de komkommer in boogjes. Snijd de tomaten in parten. Snijd de rode ui in halve ringen. | ||||
3 | Haal de halloumi uit de verpakking en snijd in plakken van ongeveer 0.5 cm dik. Verhit olie in een grillpan. Grill de halloumi 2-3 min per kant of tot er een mooi grillstreepje ontstaat. | ||||
4 | Giet de orzo af en laat even uitdampen. Roer de extra vierge olie erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Giet de kalamata olijven af en hak de peterselie grof. Roer de komkommer, tomaat, rode ui, kalamata olijven en halloumi door de orzo heen. | ||||
5 | Serveer de orzosalade met verse peterselie. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
orzo | 170 | 250 | 340 | gr |
komkommer | 1 | 1.5 | 2 | st |
tomaat | 2 | 3 | 4 | st |
rode ui | 1 | 1.5 | 2 | st |
halloumi | 125 | 200 | 250 | gr |
kalamata olijven | 0.5 | 0.75 | 1 | potje |
peterselie | 1 | 1 | 1 | bosje |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
olijfolie |
|
|
|
extra vierge olie (el) | 1 | 1.5 | 2 |
peper & zout |
|
|
|
Kookpan, Grillpan |
Energie (KJ) 3241, Energie (kcal) 772, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 77, Koolhydraten waarvan suikers (g) 19, Vetten totaal (g) 36, Vetten waarvan verzadigd (g) 13, Vezels (g) 10, Zout (g) 3
Gluten, Melk |