Orzosalade met gegrilde halloumi

kalamata olijven, rode ui en verse peterselie

20-25 min
Vega

Bereiding

1 Breng een pan met water aan de kook voor de orzo. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap de zaadlijst eruit met een lepel en snijd de komkommer in boogjes. Snijd de tomaten in parten. Snijd de rode ui in halve ringen.
3 Haal de halloumi uit de verpakking en snijd in plakken van ongeveer 0.5 cm dik. Verhit olie in een grillpan. Grill de halloumi 2-3 min per kant of tot er een mooi grillstreepje ontstaat.
4 Giet de orzo af en laat even uitdampen. Roer de extra vierge olie erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Giet de kalamata olijven af en hak de peterselie grof. Roer de komkommer, tomaat, rode ui, kalamata olijven en halloumi door de orzo heen.
5 Serveer de orzosalade met verse peterselie.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
orzo 170 250 340 gr
komkommer 1 1.5 2 st
tomaat 2 3 4 st
rode ui 1 1.5 2 st
halloumi 125 200 250 gr
kalamata olijven 0.5 0.75 1 potje
peterselie 1 1 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
olijfolie


extra vierge olie (el) 1 1.5 2
peper & zout


Kookgerei

Kookpan, Grillpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3241, Energie (kcal) 772, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 77, Koolhydraten waarvan suikers (g) 19, Vetten totaal (g) 36, Vetten waarvan verzadigd (g) 13, Vezels (g) 10, Zout (g) 3

Allergenen

Gluten, Melk