Gemarineerde kippenbouten met paksoi en limoenyoghurt

Heerlijke kippenbouten uit de oven met gebakken groenten en limoenyoghurt.

50-55 min
Kip

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water aan de kook.
  2. Kipmarinade: Meng de sojasaus in een kom met de olijfolie,  knoflook(uitgeperst), honing en de gember(geraspt). Leg de kippenbouten in een ovenschaal en bestrijk met de marinade. Bak 45-50 min in de oven tot de kip gaar is.
  3. Limoenyoghurt: Meng de yoghurt met de rasp van de limoen en een beetje zout naar smaak in een kom.
  4. Bereid de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Breng evt. op smaak met een beetje sojasaus.
  5. Hak de paksoi en rode ui in grove stukken. Bak de bloemkoolroosjes in een beetje olie 5-6 min op hoog vuur. Voeg de paksoi, rode ui, knoflook en het sap van de limoen toe aan de pan en bak nog 4-5 min. Breng op msaak met peper en zout.
  6. Serveer de kippenbouten en de groenten met de basmatirijst en limoenyoghurt.

Wat we sturen

  • Kippenbout
  • Limoen 
  • Yoghurt 
  • Paksoi 
  • Rode uien 
  • Knoflook 
  • Basmati rijst 
  • Gember 
  • Bloemkool roosjes
  • Honing
  • Sojasaus

Wat je zelf in huis moet hebben

  • Honing 
  • Sojasaus 
  • Olijfolie