Pasta Arrabbiata met tonijn

en rode paprika 

20-25 min
Vis

Bereiding

1 Snijd de ui fijn, de rode peper in ringen en de tomaten en rode paprika in blokjes. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti en bereid volgens de instructies op de verpakking. Vang bij het afgieten van de spaghetti een kopje van het kookvocht op.
2 Bak de ui in een scheutje olie in een hapjespan voor 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg dan de rode peper, tomaten, paprika en knoflook (uitgeperst) toe en bak 3-4 min mee. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe, roer goed door en zet het vuur laag.
3 Laat de tonijnmoot uitlekken en roer door de saus heen. Snijd de peterselie fijn. Roer de spaghetti door de saus en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
4 Schep de Pasta Arrabbiata op en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Ui 1 1.5 2 st
Rode peper 0.5 0.75 1 st
Tomaten 2 3 4 st
Rode paprika 1 1.5 2 st
Spaghetti 170 250 340 gr
Knoflook 1 1.5 2 teen
Tomatenblokjes 200 300 400 gr
Tonijn in water 1 1.5 2 blikje
Peterselie 1 1 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper & zout

Kookgerei

Kookpan, Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 581, Eiwit (g) 37, Koolhydraten (g) 75, waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 13, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 8, Zout (g) 1

Allergenen

Gluten, Vis