Shakshuka met courgettini

25-30 min
Rund

Over het gerecht

en gehaktballetjes

Bereiding


1 Doe het rundergehakt in een kom en voeg een flinke snuf peper en zout toe. Kneed het gehakt goed door en vorm er kleine gehaktballetjes van.
2 Snijd de paprika en de tomaten in kleine blokjes.  Maak met een dunschiller of een spirelli lange dunne slierten van de courgette. 
3 Snijd de ui fijn en bak samen met de knoflook (uitgperst) en de specerijen in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 2-3 min op laag vuur. Voeg vervolgens de rundergehaktballetjes, de paprika en de gesneden tomaten toe aan de pan en bak 2-3 min mee op hoog vuur.
4 Giet nu de tomatenblokjes in de pan en roer ook de courgettini erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en draai het vuur omlaag.
5 Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Doe nu een deksel op de pan en laat de shakshuka op laag vuur  8-10 zachtjes sudderen totdat de eieren gestold zijn. Hak de peterselie fijn en strooi over de shakshuka heen, serveer direct. 

Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
4 6 8 st eieren
200 300 400 gr tomatenblokjes
1 1,5 2 st ui
1 1,5 2 st Rode paprika
200 300 400 gr rundergehakt
1 1,5 2 st teentje knoflook
1 1 1 bosje peterselie
4 6 8 gr specerijen
2 3 4 st tomaten
0,5 0,75 1 st courgette

Wat je zelf in huis moet hebben

Olijfolie, peper en zout