Shakshuka met courgettini

en gehaktballetjes

25-30 min
Rund

Bereiding

1
Doe het rundergehakt in een kom en voeg een flinke snuf peper en zout toe. Kneed het gehakt goed door en vorm er kleine gehaktballetjes van.

2
Snijd de paprika en de tomaten in kleine blokjes. Maak met een dunschiller of een spirelli lange dunne slierten van de courgette.

3
Snijd de ui fijn en bak samen met de knoflook (uitgperst) en de specerijen in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 2-3 min op laag vuur. Voeg vervolgens de rundergehaktballetjes, de paprika en de gesneden tomaten toe aan de pan en bak 2-3 min mee op hoog vuur.

4
Giet nu de tomatenblokjes in de pan en roer ook de courgettini erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en draai het vuur omlaag.

5
Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Doe nu een deksel op de pan en laat de shakshuka op laag vuur 8-10 zachtjes sudderen totdat de eieren gestold zijn. Hak de peterselie fijn en strooi over de shakshuka heen, serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Eieren  2 3 5 st
Tomatenblokjes  200 300 400 gr
Ui 1 1.5 2 st
Rode paprika 1 1.5 2 st
Rundergehakt  200 300 400 gr
Knoflook  1 1.5 2 teen
Peterselie  1 1 1 bosje
Komijnzaad, kurkuma, venkelzaad 4 6 8 gr
Tomaten  2 3 4 gr
Courgette  0.5 0.75 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper & zout

Kookgerei

Koekenpan (met deksel), dunschiller of spirelli  

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1804, Energie (kcal) 435, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 15, Waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 27, Waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 7, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Ei* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.