en gehaktballetjes
1 |
Doe het rundergehakt in een kom en voeg een flinke snuf peper en zout toe. Kneed het gehakt goed door en vorm er kleine gehaktballetjes van. |
|||||||
2 |
Snijd de paprika en de tomaten in kleine blokjes. Maak met een dunschiller of een spirelli lange dunne slierten van de courgette. |
|||||||
3 |
Snijd de ui fijn en bak samen met de knoflook (uitgperst) en de specerijen in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 2-3 min op laag vuur. Voeg vervolgens de rundergehaktballetjes, de paprika en de gesneden tomaten toe aan de pan en bak 2-3 min mee op hoog vuur. |
|||||||
4 |
Giet nu de tomatenblokjes in de pan en roer ook de courgettini erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en draai het vuur omlaag. |
|||||||
5 |
Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Doe nu een deksel op de pan en laat de shakshuka op laag vuur 8-10 zachtjes sudderen totdat de eieren gestold zijn. Hak de peterselie fijn en strooi over de shakshuka heen, serveer direct. |
|||||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Eieren | 2 | 3 | 5 | st |
Tomatenblokjes | 200 | 300 | 400 | gr |
Ui | 1 | 1.5 | 2 | st |
Rode paprika | 1 | 1.5 | 2 | st |
Rundergehakt | 200 | 300 | 400 | gr |
Knoflook | 1 | 1.5 | 2 | teen |
Peterselie | 1 | 1 | 1 | bosje |
Komijnzaad, kurkuma, venkelzaad | 4 | 6 | 8 | gr |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | gr |
Courgette | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
Ingrediƫnt
|
Olijfolie
|
Peper & zout |
Koekenpan (met deksel), dunschiller of spirelli
Energie (KJ) 1804, Energie (kcal) 435, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 15, Waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 27, Waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 7, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Ei*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.