Aubergine in tomatensaus uit de oven

met verse tagliatelle

35-40 min
Vega

Bereiding


1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak met een mes kruislings inkepingen in het vruchtvlees. Snijd niet de schil door! Leg ze met de schil op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Smeer ze in met een beetje olie en bak ze 20 minuten in het midden van de oven.
2 Snijd de ui fijn en bak samen met de knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 2-3 min op laag vuur.  Voeg vervolgens de passata toe aan de ui en knoflook en breng op smaak met peper en zout. Laat 5-6 minuten zachtjes pruttelen.

3 Haal de aubergines uit de oven. Giet de tomatensaus in een ovenschaal en leg de aubergines er in. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze over de aubergines. Bestrooi met de oregano en bak nog 20 minuten in de oven tot de mozzarella goudbruin is.
4 Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
5 Halveer de cherrytomaten.
Serveer de spaghetti met de tomatensaus, aubergine met mozzarella en de gehalveerde cherrytomaatjes.

Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediƫnt
250 375 500 gr verse tagliatelle
1 2 2,5 st aubergine
200 300 400 ml passata
1 1,5 2 st ui
1 1,5 2 st teentje knoflook
1 1,5 2 tl oregano
1 1,5 2 st mozzarella
125 200 250 gr cherrytomaten

Wat je zelf in huis moet hebben

Olijfolie en zout