Andijviestamppot

met gebakken appel en pecan

30-35 min
Vegan

Bereiding


1 Breng een pan water aan de kook voor de aardappels en de pastinaak en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Was en schil de aardappels en de pastinaak en snijd in blokjes. Kook de aardappels en de pastinaak 20-25 min totdat ze gaar zijn.
2 Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de rest in blokjes. Bak de appel samen met de pecannoten in een kleine koekenpan totdat de appel wat zachter wordt.
3 Giet de aardappels en de pastinaak af en bewaar een kopje van het kookvocht. Doe de aardappels en de pastinaak terug in de pan en stamp met een stamper tot een grove puree. Voeg indien nodig een klein scheutje van het kookvocht toe.
4 Breng de aardappel-pastinaakpuree op smaak met de mosterd, nootmuskaat en peper en zout. Roer de andijvie door de puree heen. Serveer de andijviestamppot met de appel en pecannoten.

Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediƫnt
250 375 500 gr Gesneden andijvie
600 900 1200 gr aardappels
1 1,5 2 st pastinaak
1 1,5 2 st appel
40 60 80 gr pecannoten
1 1,5 2 tl nootmuskaat
1 1,5 2 st mosterd
0,5 0,75 1 st blokje groentebouillon

Wat je zelf in huis moet hebben

Peper en zout