Patatje Oorlog met kipsaté

25-30 min
Kip

Over het gerecht

en rauwkost

Bereiding


1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels en verwijder eventuele oneffenheden. Snijd de aardappels in parten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en rooster de aardappels 25-30 min in de oven totdat ze gaar en krokant zijn.
2 Pindasaus: Doe de pindakaas in een steelpannetje en roer de sojasaus erdoorheen. Voeg nu al roerend beetje bij beetje wat water toe aan de steelpan totdat het een dunne pindasaus is. Zet even opzij.
3 Bak de kipsaté in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan 3-4 min op middelhoog vuur totdat het gaar is.
4 Snijd de ijsbergsla in dunne repen, de komkommer in partjes en de cherrytomaten doormidden.
5 Zet het steelpannetje met de pindasaus op laag vuur en verwarm al roerend tot aan het kookpunt. 
6 Schep de aardappelpartjes op de borden en verdeel de ijsbergsla, komkommer, cherrytomaten en de kipsaté overheen. Serveer met de pindasaus en de mayonaise.

Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
500 750 1000 gr aardappels
200 300 400 gr kipsaté
0,5 0,75 1 potje pindakaas 
1 1,5 2 st sojasaus
0,5 0,75 1 st kropje ijsbergsla
0,5 0,75 1 st komkommer
125 200 250 gr cherrytomaten
1 1,5 2 st mayonaise 

Wat je zelf in huis moet hebben

Olijfolie