Varkenshaas met udonnoedels

25-30 min
Varken

Over het gerecht

in teriyakisaus

Bereiding


1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water aan de kook voor de udonnoedels. 
2 Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd vervolgens in blokjes. Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd de rest in grove repen. Snijd de paprika ook in repen en zet even opzij.
3 Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en bak in een scheutje olijfolie in een koekenpan in 1-2 min rondom aan. Leg de varkenshaas vervolgens in een ingevette ovenschaal en bak nog 10-12 min in de oven totdat hij gaar is. De varkenshaas mag vanbinnen nog een beetje rosé zijn. 
4 Voed de udonnoedels toe aan de pan met het kokende water en bereid volgens de instructies op de verpakking. Giet daarna af en spoel even na onder koud water.
5 Bak de winterpeen in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan 2-3 min op hoog vuur. Voeg vervolgens de paksoi en de paprika toe aan de pan en bak nog 4-5 min mee.
6 Haal de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes. Voeg nu de varkenshaas, de udonnoedels, de teriyakisaus en de sesamzaadjes toe aan de wokpan en roer alle ingrediënten door elkaar. Verwarm nog even en breng op smaak met peper en zout.

Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
150 225 300 gr udonnoedels
200 300 400 gr varkenshaas
4 6 8 el teriyakisaus 
1 1,5 2 st paprika
0,5 0,75 1 st paksoi
10 15 20 gr sesamzaadjes
0,5 0,75 1 st winterpeen

Wat je zelf in huis moet hebben

Olijfolie, peper en zout