Thaise kip cashew

met zilvervliesrijst

25-30 min
Kip

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2 Snijd de ui fijn en zet even opzij. Schil de winterpeen met een dunschiller. Snijd de winterpeen in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Snijd de paprika in grove stukken en de lente ui in stukken van ongeveer 4 cm. Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 cm.
3 Bak de ui in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan samen met de knoflook (uitgeperst) 3-4 min op laag vuur. Draai het vuur vervolgens omhoog en voeg de kipdijfilet en de winterpeen toe aan de pan. Bak 2-3 min op hoog vuur en voeg dan ook de paprika toe aan de pan. Bak samen nog eens 2-3 min.
4 Meng de sriracha, sojasaus, honing en de ketjap in een kommetje tot een woksaus. Voeg de cashewnoten en de lente ui toe aan de pan met de kip en de groenten giet ook de woksaus erbij. Roer door totdat de lente ui iets is geslonken en breng op smaak met peper en zout.
5 Schep de zilvervliesrijst op de borden en verdeel de Kip Cashew met de groenten er overheen. Serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Kipdijfilet 200 300 400 500 gr
Cashewnoten 40 60 80 100 gr
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teentje
Ui 1 1,5 2 2,5 st
Lente ui 0,75 1 1,5 2 st
Winterpeen 1 1,5 2 2,5 st
Rode paprika 1 1,5 2 2,5 st
Zilvervliesrijst 170 250 340 425 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Sojasaus (el) 2 3 4 5
Ketjap (el) 1 1.5 2 2,5
Honing (el) 1 1,5 2 2,5

Olijfolie, peper en zout





Kookgerei

Kookpan, Koeken- of Wokpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 757, Eiwit (g) 35, Koolhydraten (g) 89, Koolhydraten waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 26, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 10, Zout (g) 4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten, Soja*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.