Thaise kip cashew

25-30 min
Kip

Over het gerecht

met zilvervliesrijst

Bereiding


1 Breng een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2 Snijd de ui fijn en zet even opzij. Schil de winterpeen met een dunschiller. Snijd de winterpeen in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Snijd de paprika in grove stukken en de lente ui in stukken van ongeveer 4 cm. Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 cm.
3 Bak de ui in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan samen met de knoflook(uitgeperst) 3-4 min op laag vuur. Draai het vuur vervolgens omhoog en voeg de kipdijfilet en de winterpeen toe aan de pan. Bak 2-3 min op hoog vuur en voeg dan ook de paprika toe aan de pan. Bak samen nog eens 2-3 min.
4 Meng de sriracha, sojasaus, honing en de ketjap in een kommetje tot een woksaus. Voeg de cashewnoten en de lente ui toe aan de pan met de kip en de groenten giet ook de woksaus erbij. Roer door totdat de lente ui iets is geslonken en breng op smaak met peper en zout.
5 Schep de zilvervliesrijst op de borden en verdeel de Kip Cashew met de groenten er overheen. Serveer direct.

Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
200 300 400 gr kipdijfilet
40 60 80 gr cashewnoten
2 3 4 st teentje knoflook
1 1,5 2 st sriracha
2 3 4 st sojasaus
1 1,5 2 st honing
1 1,5 2 st ketjap
2 3 4 st lente ui
1 1,5 2 st ui
1 1,5 2 st winterpeen
1 1,5 2 st rode paprika
170 250 340 gr zilvervliesrijst

Wat je zelf in huis moet hebben

Olijfolie, peper en zout